Thursday, August 28, 2014

Projek Kepit Suami Berkuatkuasa 24 jam


Menarik projek kepit kepitan ni. Nak kepit siapa? Dah tentu kepit suami sendiri takkan kepit suami orang pulak kan? Edisi kepit 24 jam adalah misi kami kali ini yang akan berlangsung selama 40 hari. Bukan berkabung tau tapi atur strategi untuk mengepit.

Begini kisahnya, kami seramai 69 orang akan mulakan edisi projek mengepit suami kerana banyak faktor. Salah satunya beginilah saya cerita dulu. Zaman sekarang ni suami isteri selalunya ruang masa bersama agak terbatas. Mau tak terbatas, pergi kerja balik kerja, sempat salam dengan suami masa nak pergi kerja sahaja, lepas tu balik petang, adakala sang ibu masak pun tak sempat dah, ajak suami dan anak-anak makan kedai, balik rumah dah penat, buat apa yang patut tidurkan anak, sediakan bekalan esok nak hantar anak ke nursery dan ulang balik rutin.

Sedih kan? Masa bersama sangat suntuk, walhal kita bukanlah selama-lma boleh bersama, kematian juga akan memisahkan. Sementara masih ada masa, kalau boleh nak luangkan lebih lagi dan lebih masa bersama suami selain dengan anak-anak. Bila masa nak kepit jika masing-masing sibuk dengan hal masing-masing? Mungkin hari minggu boleh kita bersama-sama menikmati keindahan. Tetapi kenapa mesti memilih hanya hari minggu jika boleh dibukakan ruang untuk kita bersama-sama lebih lagi?

Ok sebelum tu mari kita perkenalkan antara isteri-isteri geng kepit suami ini. Mereka-mereka ini orangnya tabah, bercita-cita besar demi sebuah keluarga. kalau tak percaya tengoklah sorang-sorang, ayu mulus jitu kan? Nampak ketegasan dalam kelembutan wah wah wahhhhhh:)

Silalah tatapi wajah serikandi-serikandi ini. Impian hidup mereka hanyalah untuk keluarga, membina keselesaan keluarga.






































Tak boleh nak reveal semua gambar-gamabr di sini bahaya. Terutama yang terlalu cantik jelita, kena tapis. Maklumlah ramai juga yang low profile tak mahu orang tahu, nak buat surprise dekat suami katanya.

Oklah berbalik pada projek mengepit suami ni. Apa benda projek mengepit suami ni? Tujuan asal adalah begini. Mereka semua ini mahu buat sesuatu (sudah tentu bisnes shaklee yang sedang dibuat sekarang) sehingga mendapat 5 angka sebulan. 5 angka sebulan bukanlah 5 ribu tau. Sebut betul-betul....
Mesti berpendapatan 10 ribu sebulan hasil perniagaan secara online. Tak mustahil langsung sebenarnya sebab ibarat petik jari je. Tapi kena rajin. Tak boleh nak tengok sinetron dah, kena hadap laptop, hadap smart phone, ala hadap bukan 24 jam pun. Luangkan sikit masa sahaja contohnya 2 jam sehari ke. Ikut sukalah pilih waktu fleksibal sendiri. Tiada orang yang marah atau melarang. Janji dapat capai 10k sebulan. Siapa nak bagi buat secara sampingan je pun. Mudah yang amat sebab kami ada group support khas yang sudah pasti mengujakan sesiapa yang turut serta. Penuh pengisian yang bermanfaat, wah gitu...

Nak kepit bukan senang, tak semudah kita bagitau, abang saya mahu berkepit dengan abang. tapi kena ada strategi. Bila sudah berpendapatan tinggi, mana tahu suami pula dapat bersama-sama dengan kita buat bisnes bersama-sama, jadi bolehlah berkepit 24 jam. Ke mana sahaja bersama,tidak risaukan waktu kerana semuanya fleksibel. Boleh suruh suami berhenti kerja dan buat bisnes bersama-sama. Eh jangan taktau dalam shaklee ramai suami isteri buat shaklee secara fulltime tau. Sebab jangan pula kita menyangka yang ini bisnes pasar malam atau bisnes yang tiada masa depan. Kalau tiada masa depan masakan ada individu yang memang buat shaklee berpuluh tahun dah dekat Malaysia ni dan dari dulu dia dah jutawan dan masih kekal jutawan hingga kini? Susah nak cari kalau syarikat biasa tau. Saya bukan cakap sebab saya memang dalam bidang ni tapi ini kenyataan yang saya nak buka mata semua.

Saya dulu pun sama skeptikal dengan bisnes ni. Yang nampak ada masa depan hanyalah pekerjaan bergaji bulanan dan kalau boleh bekerja pula dengan kerajaan. Itulah jaminan hidup waktu itu. tapi saya tak sedar yang maha pemberi rezeki adalah Allah. Dan tidak salah kita berusaha apatah lagi di jalan bisnes kerana Rasulullah dahulu memang asalnya juga menjalankan bisnes dengan berdagang. Permulaan berdagang dengan megikut pakciknya. Jadi saya tak nampak kesalahan berbisnes hingga kita merasakan tiada masa depan. Yang tiada masa depan tu jika kita silap langkah, terlalu tamak atau meminggirkan hak Dia, dan terlalu megejar dunia mungkin.

Oklah detail kisah projek ni hanya pesertanya sahaja yang tahu. Cuma saya nak share sikit untuk sesiapa yang rasa mahu merubah hidup, sudah bosan dengan rutin yang sama yang mungkin dalaman dan emosi tidak menginginkan begitu. Tertekan dengan emosi yang selalu tergangu kerana risaukan anak-anak di nursery, risaukan anak-anak tidak mendapat hak mereka. Anda masih ada peluang, peluang untuk ubah apa yang anda tidak suka.

Jika anda mahukan sesuatu untuk dibuat secara sampingan, boleh buat part time walaupun anda bekerja kerana ia tidak langsung mengganggu waktu kerja, maka jangan segan silu mulakan langkah pertama.

Apakah langkah itu?




Ingin menjadi sebahagian dari kami?

Anda mahu jadi ahli shaklee dan ingin mengetahui cara daftar shaklee?
Mudah sahaja hanya klik di sini:


hubungi saya di talian tertera atau melalui sms/wassup/telegram untuk sesi consultation lebih detail.
019 330 8053



** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Wan Fatihanum:
Email: wfatihanum@yahoo.com
H/P no: 019 330 8053
ID Shaklee: 851433
Blog: http://permatacintaku.blogspot.com
Page: https://www.facebook.com/permatacintakublog

Mahu menjadi JUTAWAN MUSLIMAH DAN BEKERJA HANYA DARI RUMAH?
REALISASIKAN IMPIAN ANDA.
SAYA MAHU!

Wednesday, August 27, 2014

Perbezaan Breastmilk Jaundice dan Breastfeeding Jaundice


Jaundice atau kuning adalah normal biasa berlaku pada bayi yang dilahirkan. Kadangkala ia akan muncul pada hari 1-3 dan seterusnya dan akan hilang sepenuhnya dalam masa dua minggu.

Sebenarnya tiada apa perlu dirisaukan jika kadar kuning atau jaundis itu tidak membahayakan.



breastfeeding jaundice


Bagaimana mengenal bayi terkena jaundice (sakit kuning)?

Ibu bapa boleh perhatikan mata putih, muka, abdomen bayi anda. Tekan dengan lembut kulit tersebut dan anda boleh perasan kekuningan pada kulit bayi. Sebenarnya kuning pada bayi adalah normal kecuali jika bacaan kuningnya melebihi 21mg/dL. Jika bacaan sebegini bayi anda perlu diberikan rawatan fototerapi. Tetapi jika bacaan melebihi 25mg/dL bayi anda mungkin perlu dibuat rawatan penggantian darah. Boleh rujuk pakar kanak-kanak serta merta jika bayi anda menghadapi keadaan ini.


Bagaimana jaundis (kuning) boleh berlaku?

Sel-sel darah merah akan diuraikan oleh badan dan bahan yang terurai ini dinamakan sebagai bilirubin. Bilirubin yang berlebihan akan dikumuhkan dan dikeluarkan oleh badan melalui penyingkiran oleh hati seterusnya melalui air kencing. Tetapi pada sesetengah bayi yang masih lagi belum sempurna fungsi hatinya, bilirubin tidak dapat dikeluarkan dengan effektif maka ia akan tersimpan dalam badan dan akan menyebabkan kekuningan pada bayi.


Adakah jaunis ini bahaya?

Ianya adalah normal berlaku pada bayi yang baru dilahirkan dimana ia kemungkinan akan muncul pada hari ke 2 hingga seminggu kelahiran. Tetapi anda kena ambil sedikit perhatian jika bayi anda mempunyai tanda kuning dalam tempoh 24 jam selepas kelahirannya kerana ia mungkin mempunyai masalah sejak lahir. Perlukan perhatian dan rujuk segera pakar kanak-kanak anda.

Jika jaundis ini berlarutan melebihi seminggu, maka anda boleh anggap ada yang tidak kena dan ibu bapa boleh kenal pasti kemungkinan anak anda mempunyai masalah breastmilk jaundice atau breastfeeding jaundice.

Apa bezanya antara breastmilk jaundice dan breastfeeding jaundice ini?

Breast milk jaundice berlaku pada bayi yang mempunyai tanda-tanda kuning yang berlarutan melebihi seminggu. Kemungkinan kerana dalam susu ibu sendiri mengandungi satu jenis protein yang menghalang proses penguraian bilirubin ini. Langkah selamat yang ibu perlu buat adalah berhentikan serta merta penyusuan bayi anda (sudah tentu anda kena pam susu untuk pastikan supply tidak terganggu) untuk sementara. Behentikan dulu penyusuan untuk sementara dan perhatikan kadar kuning samada berkurangan atau tidak. Jika ianya berkurangan maka selepas itu anda boleh teruskan kembali penyusuan seperti biasa.

Breastfeeding Jaundice pula berlaku jika bayi tidak mendapat cukup susu badan. Salah satu cara untuk merawat jaundis adalah dengan susukan bayi sekerap mungkin tapi kalau bayi anda tidak mendapat bekalan susu yang mencukupi maka bayi anda mungkin juga boleh terkena breasfeeding jaundice.


Apa saya perlu buat jika bayi saya mengalami breastfeeding jaundice?


  • susukan bayi anda sekerap mungkin, perlu 12 kali penyusuan dalam masa 24 jam.
  • pastikan pelekapan yang sempurna iaitu bayi anda dapat 'latch' dengan betul. Cara latch (pelekapan untuk penyusuan) yang betul adalah dengan mulut bayi melekap pada aerola dan susu disedut melalui tekanan pada aerola itu bukannya pada puting.
  • Jangan campur dengan minuman lain untuk menggantikan susu ibu, jangan berikan bayi anda cecair lain kerana ia kemungkinan akan memburukkan lagi masalah breastfeeding jaundice ini. 


Bolehkah kuning pada bayi atau jaundice ini dielakkan?

Secara kebiasaannya ia bukan sesuatu yang boleh dielak. Tetapi anda boleh memperbaiki keadaan dengan membuat perkara-perkara berikut:

  • susukan bayi anda sejurus selepas dilahirkan. Lagi cepat anda menyusukan bayi anda, lagi kerap bayi menyusu dan lagi kerap bayi membuang maka lagi rendah peratusan kuning/jaundis yang akan berlaku padanya.
  • Jaga pemakanan anda sewaktu hamil supaya anda mendapat lengkap nutrisi yang diperlukan semasa hamil dan bayi yang dikandung juga akan mendapat khasiat yang sama.
  • Elakkan mengambil ubat-ubatan atau herba yang tidak diketahui asalnya hanya dengan sebab kata-kata orang atau cadangan orang lain yang belum terbukti secara saintifik boleh mengelakkan kekuningan pada bayi.


Bahayakah jika jaundis terlalu tinggi?


Ye ia boleh jadi merbahaya kerana bayi anda mungkin akan terkena jangkitan di otak iaitu kernikturus. Ia sangat bahaya kerana bilirubin ini akan menembuhi lapisan otak. Ia boleh menyebabkan kematian, lumpuh, buta atau pekak pada bayi.







Oleh itu, walau jaundis ini tidak merbahaya tetapi sebagi ibu anda boleh pantau tahap kuning anak anda dengan perhatikan tanda-tanda yang dinyatakan. Jika ianya nampak tidak normal cepat-cepat bawa ke hospital.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Bagi yang berminat dengan SET IBU HAMIL SHAKLEE anda boleh dapatkan di sini dengan klik link di bawa. Anda boleh buat pesanan sendiri secara online dengan kaedah dibawah dan terus set vitamin akan dipos terus ke rumah anda menggunakan kurier yang sah dari shaklee.



Ianya DIJAMIN TRANSAKSI SELAMAT, MUDAH DAN MEYAKINKAN TANPA ORANG TENGAH!






TESTIMONI SET IBU HAMIL SHAKLEE

vitamin ibu hamil


vitamin untuk hamil




================================================================


Mahu dapatkan dengan harga ahli?

Bagaimana mahu menjadi ahli shaklee secara sah?

Anda mahu jadi ahli shaklee dan ingin mengetahui cara daftar shaklee?
Mudah sahaja hanya klik di sini:






** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Wan Fatihanum:
Email: wfatihanum@yahoo.com
H/P no: 019 330 8053
ID Shaklee: 851433
Blog: http://permatacintaku.blogspot.com
Page: https://www.facebook.com/permatacintakublog

Krim Serba Guna Herbal Blend Untuk Seisi Keluarga


Pagi-pagi harini terima sms. Trettt treettt...
RM0.00 Shaklee: We are pleased to inform Herbal Blend Multi Purpose Cream (39078) is now available at all branches & online, while stocks last.
Thank you. 

Apakah ini? Ini adalah mesej dari pihak shaklee untuk memberitahu yang stok herbal blend sudah ada di pasaran. Krim yang memang ditunggu berbulan-bulan dah ni. Kesian dengan customer mencari herbal blend tapi saya tak dapat nak bagi sebab memang stok habis seantero dunia. Wah tak agak-agak seantero dunia. Hebat sangatkah?

Hebat macam super hero tu tidaklah. Tapi saya perhatikan ramai ibu-ibu yang jadikan herbal blend ni sebagai item wajib untuk rumah masing-masing. Sebab tau sajalah terutama jika ibu yang mempunyai anak kecil. Kadang-kadang kena gigit nyamuk, kadang ada ruam, kadang terpegang binatang gatal (apa benda aku cakap ni binatang gatal?) atau apa sahajalah boleh dirawat dengan herbal blend. 

Senang cerita tengok sendiri fungsi dia.

Krim serbaguna. Wajib ada untuk setiap rumah. 

Bila masa nak guna?


❤️ @Anak digigit nyamuk, zass sapu krim ni.
❤️ @ anak kena gigit semut, gatal-gatal, zasss sapu krim ni.
❤️ @ bahagian punggung melecet kerana pampers, zasss sapu krim ni.
❤️ @ anak kulit sensitif, protect dengan zass sapu krim ni setiap lepas mandi.
❤️ @ gatal-gatal sensitif habuk, zasss sapu krim ni.
❤️ @ bagi anak yang ada ekzema jenis kering, zass sapu krim ni.

Untuk mama dan papa pula?

  • ❤️ untuk keselesaan selepas mandi zassss sapu krim ni.
  • ❤️selepas buat kerja rumah, kulit jadi kasar zasss sapu krim ni.
  • ❤️ papa yang alah dengan stokin, jadi gatal kaki setelah seharian berstokin ke ofis, zasss sapu krim ni.



Pendek kata boleh pelbagai guna lah.
Jangan makan sudah!

RM27.50 satu tiub.



krim herbal blend shaklee


Tu dia over sangat fungsi dia kan. Tapi kalau tengok harga tu memang berbaloi lah dengan khasiat. Takkan nak kena harga RM2 baru korang kata berbaloi kan?

Oklah nak juga tahu apa kandungan dalam herbal blend ni kan? Sekejap ye bawa bertenang mari saya bawakan kepada anda. Pertama sekali yang kita utamakan ianya halal. Halal ni bukan bermaksud boleh makan tau, masuk hospital dik kalau makan ni, orang sapu kita makan. Kalau bukan masuk wad pun pasti orang hantar ke tanjung rambutan. Dok diam-diam situ.



Seronok tengok kandungan dia. Antara kandungannya adalah Horse Chestnut, Seed Extract, Sage leaf extract, Rosmary, Camomile dan herba-herba gojes lain. Pendek kata bukan sebarang krim ye.



kandungan herbal blend




kandungan herbal blend







Sebelum habis baik order dulu. Nak satu tiub, dua tiub, 10 tiub, boleh pilih. Hanya klik je link di bawah.


PERHATIAN: ORDER INI DIJAMIN SELAMAT DAN TANPA ORANG TENGAH. ANDA AKAN TERIMA PRODUK TERUS KE PINTU RUMAH ANDA.







============================================

mahu lebih jimat?
mahu lebih diskaun? 
mahu dapat cash back?


Jadi ahli shaklee sekarang!!!

Anda mahu jadi ahli shaklee dan ingin mengetahui cara daftar shaklee?
Mudah sahaja hanya klik di sini:


hubungi saya di talian tertera atau melalui sms/wassup/telegram untuk sesi consultation lebih detail.
019 330 8053



** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Wan Fatihanum:
Email: wfatihanum@yahoo.com
H/P no: 019 330 8053
ID Shaklee: 851433
Blog: http://permatacintaku.blogspot.com
Page: https://www.facebook.com/permatacintakublog

Mahu menjadi JUTAWAN MUSLIMAH DAN BEKERJA HANYA DARI RUMAH?
REALISASIKAN IMPIAN ANDA.
SAYA MAHU!


Tuesday, August 26, 2014

Bolehkah Menyusu Dengan Puting Pendek?


Puting pendek atau dikenali dengan flat nipple atau inverted nipple boleh berlaku pada seseorang ibu. Apakah dengan keadaan ini si ibu boleh menyusukan anaknya dengan baik? Atau bayi anda tidak boleh mendapat khasiat susu ibu?

Pertama sekali jom kita kenali apakah flat nipple dan inverted nipple ini. Ianya adalah berbeza ye walau dari segi rupa mungkin agak lebih kurang.

Perbezaan antara flat nipple dan inverted nipple. Jom kita tengok gambar.



flat nipple vs inverted nipple



Bagaimana hendak bezakan flat nipple dengan inverted nipple?

Anda boleh buat ujian ini. Cuba picitkan bahagian aerola dengan ibu jari anda dan jika puting anda boleh terkeluar dengan teknik ini maka ia adalah inverted nipple. Inverted nipple atau puting ke dalam ini boleh ditarik balik keluar tapi perlu menggunakan manual berbeza dengan puting biasa. Bergantung pada tahap inverted itu. Bagi flat nipple kemungkinan besar yang walau dibuat teknik ini tetap juga tidak akan terkeluar puting.



cara mengenal puting tenggelam




Bolehkah menyusu badan dengan flat nipple dan inverted nipple?

Ye boleh. Kerana bayi menyusu bukan dengan sebab puting tetapi pelekapan yang betul pada aerola. Aerola itu adalah lingkaran gelap di sekeliling payudara. Bayi tidak menghisap susu dari puting tetapi dari aerola. Boleh lihat bagaimana cara pelekapan yang betul untuk bayi menyusu.


proper latch for breastfeeding


Maka para ibu yang mempunyai masalah puting tenggelam atau flat nipple usah risau kerana semasa kehamilan ada kemungkinan keadaan akan normal. Anda boleh menyusukan bayi seperti biasa cuma kena pastikan awal-awal perkenalkan puting pada bayi. 

Bagaimana cara menyusu untuk flat nipple dan inverted nipple?

Bagi flat nipple anda boleh susukan seperti biasa dan mesti dimulakan awal, jangan skip susukan bayi hanya kerana anda rasa anda tidak boleh susukan bayi. Bayi anda akan pandai adjust jika dari awal anda latih dengan berikannya susu badan. Bagi yang inverted nipple, sebelum menyusukan, anda boleh cuba tarik dahulu puting secara manual supaya ia terkeluar atau boleh juga pam dahulu sejurus sebelum susukan bayi.

Bagaimana jika saya masih ada masalah untuk menyusukan?

Anda ada pilihan untuk perbaiki keadaan ini walau ia sebenarnya tidak digalakkan dan hanya sementara sahaja.

Anda boleh gunakan breast shell atau nipple shield untuk masalah penyusuan anda.

Apa beza breast shell dan nipple shield?


cara penggunaan breast shell





kegunaan breast shell



Ini adalah breast shell yang dipakai sebelum penyusuan di mana ia dipakai bersama bra. Ia dikatakan dapat beri tekanan pada payudara untuk membuatkan puting yang tenggelam kembali semula ke bentuk asal. Walau bagaimana pun ia tidak digalakkan kerana kadar keberkesanan tidak terbukti tinggi.

Berbeza pula dengan nipple shield. Ia dipakai semasa menyusukan bayi anda.




kegunaan nipple shield


Ia dikatakan boleh membantu kerana keujudan puting palsu (nipple shield tadi) dapat membuatkan bayi anda dapat menghisap dengan lebih baik. Namun ia juga tidak digalakkan kerana ia tidak membantu dari segi penyusuan terutama ibu yang ingin meneruskan penyusuansusu ibu secara eksklusif. Dibimbangi bayi anda akan bergantung pada nipple shield dan tidak sempurna pelekapannya yang sepatutnya pada aerola.

Semoga info ini sedikit sebanyak bermanfaat. Jangan segan hubungi saya jika anda mengalami masalah penyusuan atau anda menghadapi masalah susu yang sedikit. 



Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Wan Fatihanum:
Email: wfatihanum@yahoo.com
H/P no: 019 330 8053
ID Shaklee: 851433
Blog: http://permatacintaku.blogspot.com
Page: https://www.facebook.com/permatacintakublog

Tips Elakkan Rambut Gugur Lepas Bersalin


Rambut gugur lepas bersalin biasa dihadapi oleh para ibu yang melahirkan anak. Ianya sebenarnya adalah proses biasa kerana pada waktu ini hormon estrogen semakin menurun maka dengan itu boleh beri kesan pada keguguran rambut.

Waktu kita hamil, hormon estrogen dalam badan adalah tinggi dan ia menggalakkan pertumbuhan rambut. Maka kurang rambut gugur waktu ini dan juga rambut ibu lebih tebal dek kerana pertumbuhan rambut yang baik.

Tapi bila sudah melahirkan, hati tiba-tiba rasa risau kerana rambut bertaburan atas lantai, sudah di sapu kena sapu lagi, di mana-mana ada rambut. Ia pasti mencemaskan ibu. Adakah ibu akan botak? Jangan risau, ia tak boleh sampai botak. Kerana apa?

Masa lepas bersalin kan hormon estrogen menurun. Jadi kadar keguguran rambut lebih tinggi. Kalau dalam keadaan normal hanya 15-20% keguguran rambut akan dialami oleh ibu hamil namun bila melahirkan, ia akan jadi lebih dari itu. Tapi itu tak bermakna anda akan botak. Ia adalah normal. Anak anda akan kembali dengan rambut baru setelah mungkin 6 bulan atau setahun selepas kelahiran.

Apa tips nak bagi rambut tak gugur? Terutama lepas bersalin? Kalau nak elak taknak gugur langsung mungkin mustahil tapi ada caranya untuk mengurangkannya. Nak bagi rambut lebih kuat.

Tips kurangkan keguguran rambut:


�� ambil makanan yang bersumberkan kekacang. Kekacang kaya dengan omega 3 contohnya macam walnut. Rambut akan lebih sihat bersinar. Atau juga makan ikan yang tinggi kandungan omega 3 seperti ikan laut dalam yang belum tercemar seperti salmon.


ubat rambut gugur


�� ambil makanan yang tinggi kandungan zink. Seperti bijirin, daging kambing, kerang, bayam, labu. Pastikan ada dalam diet harian anda.



makanan elak rambut gugur



�� Sweet potato kaya dengan beta karotene iaitu antioksidan. Boleh cuba ni sedap pulak tu. Ianya kaya dengan vitamin A. Contoh lain boleh juga cuba adalah carrot (lobak merah). 



cara elak rambut gugur



Tahukah anda yang rambut terbina dari 97% protein. Maka pastilah anda kena mengamalkan diet yang tinggi protein bagi membolehkan anda mendapat hasil yang diingini.

Untuk semua tips di atas saya ada cadangan set dari shaklee khas untuk rambut gugur. Bagi yang mahu kembalikan kesihatan rambut boleh cuba set ini yang terdiri dari:



ESP (energizing soy protein) : kaya dengan sumber protein.
Caratomax: kaya dengan vitamin A beta carotene
Omega Guard: kaya dengan omega 3
Zink: kaya dengan kandungan zink untuk menguatkan rambut.



Gabungan semua ini seperti di bawah:

set rambut gugur shaklee


Saya yakin set ini sedikit sebanyak akan dapat membantu anda yang menghadapi masalah keguguran rambut. Sebab produk shaklee bukan cap pasar malam. Kami ada saintis yang buat kajian dan research yang mana tiada kesan sampingan jangka panjang atau jangka pendek. Tepuk dada tanya selera.

Tak sabarnya nak cuba! 

Untuk order sendiri set keguguran rambut di atas anda boleh klik link di bawah ini. Cepat bertindak selagi stok masih ada.



order shaklee melalui online


---------------------------------------------------------------------------------------------

mahu lebih jimat?
mahu lebih diskaun? 
mahu dapat cash back?


Jadi ahli shaklee sekarang!!!

Anda mahu jadi ahli shaklee dan ingin mengetahui cara daftar shaklee?
Mudah sahaja hanya klik di sini:


hubungi saya di talian tertera atau melalui sms/wassup/telegram untuk sesi consultation lebih detail.
019 330 8053



** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Wan Fatihanum:
Email: wfatihanum@yahoo.com
H/P no: 019 330 8053
ID Shaklee: 851433
Blog: http://permatacintaku.blogspot.com
Page: https://www.facebook.com/permatacintakublog

Mahu menjadi JUTAWAN MUSLIMAH DAN BEKERJA HANYA DARI RUMAH?
REALISASIKAN IMPIAN ANDA.
SAYA MAHU!



Monday, August 25, 2014

Bukan Bunga Terakhir: Hadiah Anniversary

Sebenarnya anniversary kami telah pun berlalu dan tahun ni tak disangka sambut di San Francisco, terkesima mak jemah!

Tapi tak kisah lah kat mana-mana sekalipun, janji anniversary tu mengingatkan kita tentang detik permulaan bergelar suami isteri. Sudah 8 tahun rupanya, banyak pahit manis dan apa pun inilah jodoh terbaik untuk kita. Anak-anak pun dah 2 orang, sudah makin membesar.

Dekat San Francisco haritu kami tak sempat bertukar-tukar hadiah lagi, hanya ucapan sahaja maklumlah trip bersama anak-anak dan juga aktiviti yang padat memaksa kami tangguhkan dulu. Yang pasti saya hampir lupa tarikhnya, nasib baik suami yang terlebih dahulu ucap selamat ualangtahun. Terharu sebab sudah 8 tahun masih lagi tetap sama macam dulu.

Hari anniversary kami banyak berjalan, aktiviti pun padat. Tapi sempat juga abadikan gambar berdua.



Berlatar belakangkan Golden Gate Bridge San Francisco. Sesungguhnya bahagia bersama sudah cukup.Moga Allah merahmati hubungan ini hingga ke jannah.



Berdua lagi di Fisherman Wharf Pier 39. Terlalu banyak rahmatmu. Kat sinilah hubby kata anggaplah dia belanja king crab ni (walhal shaklee yang bagi) tapi takpe suapan itu dah memadai.





Satu benda yang tidak pernah lupa, setiap kali anniversary biasa suamiku tak bagi hadiah, tapi pasti akan berikan sejambak bunga. Tak pernah miss lagi setakat ni. Tapi masa sambut kat sana takde jambangan bunga, ingat tahun ni takde dah....

Tetiba harini, sejambak bunga menghiasi rumah. Rasa nak nangis pun ada, terima kasih sayang ❤️


Moga ini bukan jambangan yang terakhir darimu. Tahun-tahun akan datang juga ye. Terima kasih atas segalanya. Moga kita kekal dalam sakinah, mawaddah dan rahmah.

Kebaikan Omega Guard, Untuk Anak Pintar


Ingat lagi tak masa kecik dulu kita diberi scott emulsion oleh mak ayah? Kalau ada lah. Saya ada juga pernah ambil masa tu tapi almaklum masa tu harga sebotol scott emulsion dah taraf profesional bagi kami maka tidaklah dijadikan makanan ruji.

Hinggalah saya masuk ke alam rumahtangga dan mendapat anak. Bila anak demam je, ada rakan sepejabat mencadangkan supaya ambil scott emultion untuk ketahanan badan kanak-kanak. Rupanya ada vitamin c juga dalam tu. Tapi ini bukan nak cerita pasal tu, nak cerita pasal omega guard atau boleh diberi nama lain iaitu minyak ikan berkualiti.

Kenapa saya kata berkualiti? Bezanya omega guard dari minyak ikan biasa sangat jauh. Omega guard ni dibuat dari minyak ikan terpilih dari laut dalam yang mana ia mengalami proses penyulingan 3x bagi memastikan tiada sebarang sisa toksik ada dalam minyak ikan itu.

Maklumlah ikan laut dalam ni biasanya tercemar dengan toksik, merkuri dan bahan kimia lain. Biasalah laut juga sering dijadikan tempat membuang sisa bahan kimia, ada tumpahan minyak dan sebagainya. Maka sebab itu anda nak makan minyak ikan boleh, tapi pastikan jenama itu ada jaminan bebas dari bahan kimia macam omega guard shaklee. Tapi rasa tak jumpa kan? 

Kenapa minyak ikan omega guard ni sangat bermanfaat pada anak-anak anda? Saya nak sentuh bab anak. Sebab omega guard ni adalah sejenis omega 3. Kalau nak tau omega 3 memang dikenali sebagai sumber yang dikenali sebagi "makanan untuk otak". Jadi dah dengar namanya macam tu, sudah pastilah bermanfaat untuk otak kan.

Mahu anak anda pintar dan cergas boleh cuba omega guard ni. Bukan ubat tau jangan salah faham dan tak pula dijamin anak anda akan terus bijak bak profesor. Cuma saya nak bagitau bagaimana cara omega guard ni berfungsi untuk kebaikan otak.

Omega guard memang baik untuk otak kerana omega 3 ini memainkan peranan penting untuk daya ingatan. Jadi nak anak bijak, lebih fokus maka mama cuba bagi minyak ikan omega guard ni. Tak percaya tak mengapa tapi cubalah naca khasiat omega 3 jika masih rasa ragu.

Bukan kata anak je boleh makan, ibu-ibu pun boleh makan sama. Nak perbaiki ingatan maklumlah dah semakin veteren kan. Nak juga sama level dengan anak:)


harga omega guard



CARA MAKAN OMEGA GUARD

Kat atas tu dia omega guard yang begitu digemari oleh budak-budak bijak itu:)


Jika anak anda berumur 5 tahun ke atas dan pandai gigit begitu sahaja, boleh makan camtu je dengan kunyah dan pecah dimulut. Jika yang berumur 1 tahun ke atas dan belum pandai mengunyah dengan baik maka boleh pecahkan satu biji omega guard masukkan dalam bubur mereka atau susu mereka.

Anak- anak bijak idaman ibu bapa. Moga kita membuat pelaburan yang bijak demi anak-anak kita di masa hadapan.


Berapa harga Omega Guard?

Boleh terus buat belian di sini:



Jika anda buat order sekarang, shaklee akan terus hantar ke rumah anda melalui khidmat kurier. Hanya perlu tunggu barang yang diorder sampai ke pintu rumah anda. Mudah je kan? Jangan lupa klik untuk order di atas ye...

---------------------------------------------------------------------------------------------
mahu lebih jimat?
mahu lebih diskaun? 
mahu dapat cash back?


Jadi ahli shaklee sekarang!!!
Anda mahu jadi ahli shaklee dan ingin mengetahui cara daftar shaklee?
Mudah sahaja hanya klik di sini:


hubungi saya di talian tertera atau melalui sms/wassup/telegram untuk sesi consultation lebih detail.
019 330 8053

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Wan Fatihanum:
Email: wfatihanum@yahoo.com
H/P no: 019 330 8053
ID Shaklee: 851433
Blog: http://permatacintaku.blogspot.com
Page: https://www.facebook.com/permatacintakublog
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...