Wednesday, April 23, 2014

Bagaimana Menjadi Ahli Shaklee Dan Panduan Memilih Mentor

Dalam kehidupan kita mentor kita mungkin ibu bapa, guru, orang yang kita hormati.

Dalam bisnes juga tidak terkecuali. Pastinya kena ada mentor baru boleh berjaya. Dan memilih mentor bukan semudah beli ikan di pasar. Kena betul-betul pilih dan belek. Silap beli terambik ikan tak segar. Panduan menilih mentor jika anda mahu aktif sebagai ahli dan ingin berjaya dalam bisnes ini (shaklee terutamanya)

Bagaimana mahu memilih?

1. Pilih orang yang anda rasa ada reputasi.
Sudah tentu kita mahukan yang terbaik. Mentor yang boleh membimbing kita. Boleh guide kita, boleh tunjuk jalan pada kita. Kalau orang itu sendiri tidak berapa dipercayai, bagaimana anda ingin mengharapkan dia menjadi mentor anda kan? Maka pilih dari reputasi yang positif.

2. Pilih mentor yang aktif. 
Aktif maksudnya dia sendiri pun berbisnes. Kalau ambil mentor yang hanya join untuk makan sendiri, apa yang kita harapkan dari dia?

3. Pilih mentor yang tidak tinggalkan anda. Bagaimana mahu tahu dia tidak tinggalkan anda? Kena selidiklah bagaimana beliau menjaga groupnya. Adakah seadanya atau sebaliknya?

gambar sekadar hiasan:)

Nasib tidak akan berubah kalau kita asyik dok kata inilah takdirku. Ubah sekarang!

Untuk huraian lanjut rasanya elok kalau anda semua rujuk link ini. Sangat bermanfaat pada mereka yang betul-betul ingin serius. Jangan baca sahaja ye, take note dan mulakan sekarang!

http://goo.gl/Dexe0v

Masa tidak menunggu kita.
Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya Pn Hanum @ 019 3308053 - wassup/pm/imsg

Tuesday, April 22, 2014

WAHMILLIONNAIRE: 19 Wahmies Yang Jelita


Selamat sejahtera buat pengunjung setia blog permatacintaku. Terima kasih atas sokongan anda:)

Harini saya nak cerita tentang empayar Wahmillionnaire. Empayar ini saya tubuhkan atas dasar ingin melahirkan lebih ramai mereka-mereka yang bercita-cita tinggi. Bukan mudah mahu menerapkan cita-cita tinggi itu, tidak semua orang boleh buat.

Sebenarnya ramai ahli dalam wahmillionnaire ini namun harini saya mahu highlight tentang ibu-ibu wahm yang berada dalam empayar kami. Mereka semua sangat bersemangat waja, walau kami tidak mempunyai rakan-rakan opis seperti orang lain tapi kami berkawan dan bersahabat secara maya dan sesekali berjumpa. Memang ukhwah yang hebat kerana bermula dari tidak mengenali antara satu sama lain.

Inilah dia antara wahmies yang menyeri group besar kami. Secantik dan semulia tugas kami:)


Dalam gambar di atas semuanya adalah wahm kecuali yang nombor 3 dari kanan insyaAllah akan menyusul. Konsepnya kami berbisnes bersama-sama keluarga. Hakikat nampak biasa tapi mereka semua luarbiasa! Walau bekerja dari rumah tapi hampir semua mereka mendapat 5 angka setiap bulan. Sambil dokong anak je pun kan?

Saya perkenalkan beberapa wahmies dalam group wahmillionnaire yang sangat dikagumi. Ini dia yang pertama berasal dari Sungkai, Perak. Orangnya kecil molek tapi berjiwa besar.



Wahmies kedua adalah ibu beranak nak masuk 3 dari Kelantan. Bersemangat hebat walau sedang sarat sekarang ni:)


Lagi seorang iaitu ibu yang sedang menunggu masa bersalin anak kedua, dari Pengkalan Chepa, Kelantan. Kami tidak pernah bersua muka namun semangat untuk berjaya tak pernah hilang.


Seterusnya adalah ibu yang sangat kuat semangat dari dulu hingga sekarang, dari jual pam susu sekarang fokus pada shaklee 100% sambil menjaga 2 orang anak dan juga seorang suami tercinta ❤️


Dari terengganu, wahmies yang juga bercita-cita tinggi, tidak mahu mengalah walau masih dalam pantang sekarang tetap meneruskan rutin online bisnes secara biasa.


Seorang ibu yang tabah, kuat dan sangat rajin memasak:) Berasal dari bekas kastemer sehinggalah menjadi orang yang berjaya dan salah seorang wahmies dalam group kami.


Pasangan ibu dan anak (falam bisnes shaklee) berdua lebih baik ini menetap bersebelahan, jiran katanya:) Maka banyak acara penghantaran kek, pavlova dan seangkatan dengannya setiap haro tapi dalam masa yang sama tak lupa untuk pos vitamin:)


Wahmies seterusnya adalah bekas akauntan yang memilih menjadi wahm (working at home mom) yang berjaya. Sedang hamil anak kedua, walaupun rajin masak beriani tapi tak lupa juga buat shaklee:)



Ibu muda yang kerjaya sebagai pengamal perubatan juga memilih wahm kerana ingin lebih dekat dengan anak-anak tersayang. Murni hasrat itu dan tiada perlu dirisaukan kerana katanya rezeki Allah itu luas.


Fiza luv nama diberi kerana beliau asalnya penjual tudung fareeda:) Luv sinonim dengannya kerana passion beliau dalam shaklee sehebat nama luv itu sendiri:) 


Ada 19 wahmies yang bergelar leader, dan ramai lagi wahmies dari kalangan bukan leader. Tapi semangat mereka mengatasi segalanya. Join bisnes ini amat mudah kerana anda tidak perlu korbankan masa dengan keluarga, setiap bulan masuk duit poket, apa mahu lagi?

Jika anda semua teruja untuk menyertai kami, jangan malu-malu segera hubungi sebelum terlambat. Banyak lagi aktiviti yang akan kami buat nanti:)


Monday, April 21, 2014

Bisnes Mesra Mama, Abah dan Anak

Alangkah bagusnya jika kita diberi peluang untuk berbisnes bersama anak-anak dan juga pasangan. Memang indah sebab segalanya boleh dibuat bersama.

Jangan pelik jika dalam shaklee anda akan jumpa dengan situasi ini. Bisnes yang mesra family. Mesra keluarga. Tidak hairanlah kalau mana-mana majlis shaklee selalunya ramai yang menggendong anak. Tiada siapa halang kerana inilah bisnes family:$ 

Saya dulu pun tak pernah bayang juga ada ke bisnes sebegini? Seronok kalau ada, tp hakikatnya memang ada. Pulak tu hanya buat dari rumah santai-santai. Siapa tak seronok? Kalau boleh bisnes hanya dari rumah pun kata susah tak tau lah apa mahu dikata.

Berbalik pada cerita bisnes keluarga ni, pada ahad lepas saya sempat makan-makan sempena "anak" dan "cucu" saya bergelar master. Makan tengahari di Pullman hotel sebelum masing-masing meneruskan hala tuju balik ke kampung halaman. 

Tidak pernah kami merasa bebanan untuk buat kerja bersama anak-anak malah seronok kerana walau kami tidak mengenali sebelum ini namun bisnes online menemukan kami.

Tengoklah betapa happy anak-anak juga. 






Semua dari kami buat bisnes dan kami semua adalah wahm (working at home mom). Jika anda adalah seorang ibu, suka saya mahu menjemput anda bersama-sama dengan kami dalam group wahmillionnaire ini. Yang mana salah satu misinya adalah ingin melahirkan ramai wahm yg bergelar jutawan.



Ianya tidak pernah mustahil kan?

Mekap raja sehari by Verra Febrina


Berbicara bab mekap memang jangan ditanya saya sebab tidak pernah mekap pun. Tapi sempena shaklee master celebration yang berlangsung sabtu lepas terasa macam mahu menjadi raja sehari katanya. Nak jadi pengantin lagi sekali.

Maka saya terfikirkan seorang rakan fb merangkap adik ni sebab selalu tengok dia update mekap pengantin. Tengok dia mekap pun cantik, secantik orangnya.

Maka close deal untuk mengambil beliau sebagai jurumekap hari bahagia tersebut.  Senang kerja dengan Verra ni, dia on time. Kata pukul 8 pagi, 5 minit sebelum jam 8 dia dah sampai. Tapi kesian dia sesat dalam Pullman hotel yang banyak wing tu heheheh

Sampai je terus mulakan sesi mekap. Terkejut sekejap katanya 2 jam. Aduh gi mana sih 2 jam? Biasa saya pakai bedak tak sampai 5 minit.

Okla tunggu hasilnya sahaja. Verra dah biasa mekap orang maka pastilah dia lebih tahu. 


Tu dia, sedang kontrol ayu. Dalam hati tu tengah berdebar nak tunggu majlis.


Dah siap ni cakap dengan verra, takpr ke gini? Maklumlah tak pernah mekap kurasa tak sanggup nak berdepan dengan orang hahahhahaa. Tapi lepas diberi kata perangsang maka kuredha.


Inilah hasilnya setelah berjaya ditenangkan. Thank you Verra, sangat puas hati dengan hasil kerja Verra, nanti insyaAllah kita boleh bekerjasama lagi.

Friday, April 18, 2014

Teaser: Shaklee Master Celebration di Pullman, Putrajaya


Minggu ini adalah minggu busy sedunia. Mana taknya persiapan untuk majlis besar belum sepenuhnya selesai. Tapi hari ini insyaAlalh semuanya sudah selesai.

Dan entry hari ini adalah khas untuk menjemput anda semua ke Master Celebration kami yang akan diadakan pada besok hari iaitu 19 April 2014 bertempat di Pullman Putrajaya. Bagi yang mungkin tidak tahu ini adalah majlis khas untuk meraikan seseorang master dalam shaklee. Jadi haruslah majlis ini nanti meriah kari katanya.

Alhamdulillah nampaknya segala persiapan sudah selesai. Tinggal mahu sediakan mental dan fizikal untuk esok, moga diberi kesihatan yang baik dan majlis akan lancar hendaknya. Sudah lama tidak diraikan dalam majlis yang besar sebegini, kali terakhir adalah semasa menjadi pengantin 8 tahun yang dulu. Ini kali kedua rasa menjadi pengantin baru:)

Jadi saya persembahkan anda dengan sedikit trailer sempena majlis tersebut esok. Ceritera sepenuhnya boleh diikuti jika anda menghadirkan diri. Yang penting masuk adalah percuma, bawa diri dan makan sepuasnya. Majlis akan bermula pada 10 pagi hingga 1 tengahari. Jom kita happy kan diri:)









Saksikan video trailer di sini:

http://www.youtube.com/watch?v=83KR-vQPWkY&feature=youtu.be


Jumpa di sana!


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. --------------------------------------------------- Hubungi saya dengan sms ke 019 3308053 atau email wfatihanum@yahoo.com untuk maklumat lanjut.

Thursday, April 17, 2014

B Complex Pilihan Siti Nurhaliza

Bestnya makan cucur jagung sambil bersantai-santai di tengahari. Harini super busy hingga makan pun tak sempat lagi harini, mujur ada anak bisnes yang baik hati hantarkan bekalan makanan:)

Sambil rehat ni nak cerita sikit pasal vitamin B Complex. Selalu orang menafsirkan b complex ini boleh menggemukkan. Jangan silap kerana apa sangat salah dia mahu tuduh sebab dia kita jadi gemuk. 



Jangan risau sebab itu mungkin kerana cara makan yang tidak sesuai. Kita kena faham fungsinya dahulu. B Complex boleh menukarkan karbohidrat kepada tenaga. Jadi kalau makan sebelum mengambil makanan ia boleh mengundang rasa lapar kerana tiada karbohidrat yang boleh ditukarkan kadi tenaga. Kalau anda boleh kawal perasaan nak makan takpe tapi kalau tak boleh kawal maka tengok nasi kosong rasa macam nasi beriani ayam.



Tapi harini saya tak mahu cerita pasal fungsi dia yang lain. Saya nak cerita rahsia cantik. Hanya gunakan B Complex maka kulit anda akan cantik mulus. Siapa pengamal b complex? Salah seorang adalah artis popular Siti Nurhaliza. Beliau amalkan B Complex setiap hari. Tapi jenama b complex yang dimakan tidak lah saya tahu. 



Maka bila dah tau rahsianya apa lagi cubalah. Saya sekarang dah tau maka makin seronok mahu jadikan rutin. Siapa tak nak cantik jelita kan?

Rahsia B complex? Mudah sahaja kerana dalamnya ada B2 atau dikenali sebagai Riboflavin. Inilah rahsia kerana ia berfungsi menjaga kesihatan dan kecantikan kulit. Bila kulit sihat dari dalam maka akan terserlah di luar.

Tak cuba tak tahu. Tapi ia memang kecil-kecil cili padi. Dah cuba baru percaya. Jom amalkan!

Krabi Island: Part 5 Bermesra Dengan King Cobra


Baca tajuk jadi ngeri sendiri. Memang ngeri, ikutkan tak suka nak pandang ular ni. Apatah lagi nak bayang atau tengok depan mata. Tapi orang kata kalau tak tengok persembahan ni nanti rasa rugi pulak bila lagi nak datang kan. Maka pelawaan pemuda motor tambang diterima. Kami dibawa ke destinasi untuk melihat persembahan King Cobra.

Masuk situ ada bayarannya tapi maaf sudah hilang ingatan bayar berapa sebab tak fokus masa tu. Sebelum tengok persembahan ular tu, kami dipersembahkan dengan persembahan monyet. Monyet kayuh basikal, demo pulas kelapa dari pokok, demo oleh si monyet kupas kelapa guna gigi. Yang bestnya kat sana kami terjumpa dengan satu family dari Kuala Lumpur juga yang sedang bercuti. Tetapi mereka lebih best sebab jelajah Thailand dengan keretaa. Katanya selepas Krabi mahu ke Hadyai pula. Meriah semua diorang sangat ramah dan happening.

tempat menarik di krabi
sempat bergambar bersama


takde perasaaan kayuh basikal

pandai mintak duit
Tibalah saat untuk melihat persembahan King Cobra. Menakutkan! Bagi saya yang memang tak suka ular memang seharusnya geli dan takut mengucap 10x. Ambil tempat paling atas, berdebar tak usah cakap. Sama je penakut dengan anak.












Cukup sudah gambar-gambar ngeri ni. Nak upload sini pun rasa tak boleh nak pandang. Tapi salute lah pada tuannya yang sanggup cium king cobra tu. Sempat interview rupanya dia orang Mynmar datang Krabi untuk bekerja. Hebat walau apa kerja anda tapi tak semua orang ada kebolehan ni kan. Rezeki ada di mana-mana.


Setelah selesai persembahan king kobra maka acara last seperti biasa wajiblah ambil gambar kan.




Pendek kata hari yang memenatkan sebab selepas persembahan tadi kami pergi ke tempat ternakan ikan keli (macam ikan keli, agak je). Kat situ bagi makan ikan, jalan-jalan dalam hutan kecil lepas tu perut sudah berkeroncong mahu mintak makanan. Apa lagi, tomyam kung menjadi pilihan.

Jumpa lagi di lain entry untuk kisah-kisah percutian seterusnya:)

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. --------------------------------------------------- Hubungi saya dengan sms ke 019 3308053 atau email wfatihanum@yahoo.com untuk maklumat lanjut.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...