Thursday, July 31, 2014

Vivix Bukan Ribena Atau Anggur Pasar Malam


Apa? Nak samakan vivix dengan ribena? Adudu ibarat nak mengamuk kenapa enjin kancil tak sama dengan BMW. Jauh beza tu vivix dengan ribena.

Apa bezanya? Bungkusan pun dah lain apatah lagi isi dalam. Tak sama ok. Orang kata ala dalam vivix ada anggur juga. Sama macam ribena ada anggur jugak. Tapi minum ribena kalau manis lama-lama boleh kencing manis, minum vivix lama-lama boleh kurangkan komplikasi kencing manis. Kan lain tu. Kenapa kaitan dia dengan kencing manis pulak? Ha inilah dia. Dalam vivix tu ada muscadine grapes, fungsinya mengawal gula dalam darah. wow, patutlah. TAK HAIRANLAH berupaya menurunkan paras gula pada pesakit diabetes. Mak saya sendiri pun dari bacaan 17 turun ke bacaan 7. Hanya sebulan ambil vivix. 

Jadi bezakan ia ye. Tak sama tau dengan ribena. Lagi satu beza adalah harga heheeh. Ribena tak sampai RM5 sekotak, tapi vivix ehem ehem. Tak sama langsung. Maklumlah dalam vivix tu ada anggur muscadine yang sebesar bola golf, kalau tengok kat pasaran pun memang harga vip gitu.



kebaikan vivix


Vivix pula hanya diambil satu sudu sehari, bukan sebotol sehari. Kalau ribena boleh nak ambil sebotol sehari pun takde sapa yang marah. Ha nyata berbeza kan?

Jadi nampak kan bezanya tu. Ok kita bandingkan pula dengan anggur pasar malam. Ianya bukan anggur muscadine. Harga selonggok kat pasar malam Rm5, vivix takkan dapat harga begitu. Tak mungkin lah harga vivix jadi RM5, ia eksklusif dijual dari shaklee sahaja, pasar malam takde tau.



kelebihan kandungan vivix


Aggur muscadine ni ada kulit yang tebal berbanding anggur biasa. Sebab itu ia tahan lasak, tahan penyakit, tahan dari ancaman serangga maka tidak hairanlah kandungan antioksidan dia terpelihara. Anggur muscadine juga mempunyai kadar antioksidan yang lebih tinggi berbanding anggur biasa. Patutlah vivix shaklee bukan berharga RM5.

Nak tau lebih lanjut pasal vivix boleh je baca kat link bawah ni ye:



Nak cantik menarik kau memang the boom? Nak berseri dari dalam? Ibu ayah ada diabetes? Inilah masanya nak test power vivix. Jom order kat link di bawah:







Mahu dapatkan harga ahli yang lebih jimat? Jangan lupa untuk menjadi ahli dan setiap pembelian vivix sebanyak 2 botol akan mendapat FREE MEMBERSHIP. JOM!



Anda mahu jadi ahli shaklee dan ingin mengetahui cara daftar shaklee?
Mudah sahaja hanya klik di sini:




** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Wan Fatihanum:
Email: wfatihanum@yahoo.com
H/P no: 019 330 8053
ID Shaklee: 851433
Blog: http://permatacintaku.blogspot.com
Page: https://www.facebook.com/permatacintakublog

Wednesday, July 30, 2014

Cara Pakai Bokitta


Musim raya belum habis lagi ni. Oleh kerana sudah berniat nak tulis entry pasal ni maka saya cerita sikitlah cara nak pakai bokitta ni ye. Bokitta ni macam tudung instant, sarung je tak perlu pin walau satu pun. Senang dan mudah terutama untuk ibu-ibu yang selalu kena berjaga-jaga dari tarikan tangan kecil si anak.

Ok sebelum tu nak cerita dulu alkisah bokitta ni. Masa dah sampai kampung untuk beraya tengok tudung rupanya bawak 2 helai je. Mana cukup! Jadi cara paling mudah dan praktikal adalah cari bokitta la apa lagi kan. Maka misi mencari bokitta bermula.

Saya ke Kelantan Trade Centre (sebelah hospital Pakar Perdana), depan stadium kelantan ni. Masa tu dah malam, tapi nak cari bokitta punya pasal terus menuju ke sana. Sebenarnya ada MAPAA FESTIVAL. Katanya bazar untuk peniaga online. Wah dekat di hati gitu. Saya pun peniaga online juga, jom support komuniti kita.



bokitta malaysia



jual bokitta



Malam-malam pun meriah tau. Tambah pula dengan hujan. Tapi sanggup redah hujan, tanpa pakai payung. Dasatkan ibu ni. Well, inilah yang bernama ibu heheh.



Jadi marilah kita tengok gambar sekitar pencarian bokitta ni. Sempat posing lagi ok.


penjual bokitta



kedai jual bokitta



tudung bokitta


Dah setel beli bokitta, terus masuk meninjau ke dalam dewan. Eh macam kenal je. Isteri apek pun ada, jual barangan kosmetik. Jadi kita snap la gambar kenangan.


cara nak beli bokitta

Tak boleh letak banyak gambar dia gojes sangat, hilang aura seriku hahahahha.

Jalan lagi jumpa dengan adik-adik yang jual baju online macam-macam jugak dorang jual. Untuk support kita kena snap gambar lagi.



cara pakai bokitta

cara beli bokitta



Eh macam sebaya pulak kan? heheeh jangan marah.

Okla dah selesai beli maka bolehla kita balik ke rumah dan sampai je rumah dengan semangat wajanya saya menghasilkan satu video klip cara memakai bokitta khas untuk mereka yang tertanya-tanya dan berhajat nak mencuba. Saya bukan penjual bokitta tapi saya penjual shaklee (jangan confius tau).

Ini dia, silakan hadam ye.

http://youtu.be/zNHhpt-OJL0





Selamat mencuba:)

Tuesday, July 29, 2014

Bebas Kewangan, Hidup Ceria


Nampaknya harini dah masuk raya kedua kan. Belum habis beraya lagi ke kita? Memang tak habis, saya sendiri belum habis jelajah. Masa raya ni kena bagi sepenuh perhatian pada keluarga, pada makanan yang sedap-sedap.

Tapi lepas raya jangan pula kita melopong. Iyelah dah banyak berabis untuk raya ni kan. Sekurangnya bajet adakala boleh terbabas kala ini tambah lagi bagi mereka yang beraya jauh. Yang penting semua orang happy masa raya,lepas raya jangan korek tabung pula.

Inilah saya nak cerita tentang bebas kewangan, sedikit sebanyak mampu memberikan ruang pada kita untuk tidak stress dengan duit. Iyelah bukan semesti kena jadi orang terkaya di dunia (walau ia tak mustahil kan?) tapi kalau tak cukup duit ni adakala boleh bergaduh sesama suami isteri. Duit ni memang berhantu tapi jangan pula kita berhantukan duit.



bebas kewangan


Kalau ada yang rasa begitu suci pasti akan cakap ala duit banyak sangat nak buat apa. Nanti boleh jadi lupa daratan atau sesat sebab duit. Tapi dia sebenarnya mata duitan juga sebab pergi kerja dan ambil pulak gaji, kalau tak penting baik sedekah je semua duit gaji tu. Al kisahnya banyak ke sikit tapi kalau kita berada di jalan yang betul, tak usah nak risau. Tidak bertuhankan duit tapi biarlah duit tu jadi hamba buat kita. Ada duit boleh tolong beli kipas untuk masjid, ada duit boleh tolong bayar bil letrik rumah anak yatim, ada duit boleh bayar zakat banyak-banyak. Ala banyaklah boleh buat, tak terbatas kalau kita gunakan dengan cara yang betul.

Berbalik pada kisah tadi yang taknak muflis lepas raya, pentingnya merancang, berbelanja ikut keperluan bukan kehendak. Macam juga bagi duit raya biasanya kita dah allocate berapa banyak nak bagi kan. Kalau ada rezeki lebih mungkin boleh bagi lebih.

Yang penting jangan lepas raya kita tercungap nak selesaikan hutang yang ada. Jangan sampai berhutang untuk buat persiapan raya. Tapi ni nak cerita sikit pada yg SID (shaklee independant distributor) lepas raya ni insyaAllah masih lagi boleh menarik nafas lega. Sebab seminggu lepas raya akan dapat cash bonus dari shaklee. Yela sikit atau banyak tu bergantung pada usaha tapi sekurangnya ada bolehla tolong suami topup apa yang patut kan.

Happy je tengok kawan-kawan, anak bisnes yang dapat improve kehidupan setelah buat shaklee (awas kalau malas, tak jadi juga). Ada ramai sebenarnya yang asalnya dari bekerja sudah dapat resign dan jaga anak-anak di rumah. Bekerja hanya dari rumah. Sekarang ni ramai yang suka sebegitu kan. Terutama ibu-ibu la tak sanggup nak hantar anak pada orang kan. Semamangnya kalau kita bebas dari masalah kewangan akan bagi perasaan yang lega. Kalau tak sedikit sebanyak mengganggu juga. Time kena bayar insurans kereta terpaksa menabung lebih awal atau potong belanja lain yang mana patut. Sekurangnya ibu yang bekerja dari rumah ni dapat juga bantu suami sikit, atau sekurangnya dapat menyimpan lebih untuk diri sendiri dan anak-anak.

Bebas kewangan tak mustahil, anda boleh dapatkannya dalam shaklee tapi kalau nak tau lebih kena hubungi saya boleh call atau whatsapp pun boleh. Saya sudah, anda bagaimana?

Saturday, July 26, 2014

Penjual Ikan Yang Jujur


Harini nak cerita kisah si penjual ikan yang jujur. Kisah benar ni. Begini kisahnya..baca jangan tak baca.

Sebenarnya penjual ikan ni selalu menjual dekat pasar malam area rumah saya. Biasanya gerai dia memang penuh selalu. Sampai tak cukup tangan tengok.

Apa yang saya perati dari dulu kan gerai dia ni tak kedekut. Kedekut dari segi apa? Biasalah kita pegang ikan sotong semua tu tangan mesti kotor kan. Standardlah kalau sediakan air perahan limau kat situ kan untuk basuh tangan. Tapi kedai pakcik ni extra lagi tak lokek dengan tisu. Tisu mahal pulak tu letak. Lupa nak snap gambar tisu. Pendek kata tak berkira. Saya bandingkan dengan lagi satu gerai, tisu langsung takde.

ikan pasar malam



Ok itu satu lah. Lagi satu pakcik ni tak berkira langsung bab harga. Katakan total RM15.60. Yang sen dia selalu tak kira. Bayangkan itu baru sorang, kalau ramai orang betapa banyak dah pakcik ni buat amal sedekah. Tapi itulah sebab jenis tak berkira gerai dia selalu jadi tumpuan. Berbanding dengan ada gerai ikan yang lain kat pasar malam tu juga, saya pernah beli 10 sen pun berkira. Takpelah itu hak dia tapi yang saya nak bagitau ni adalah pakcik ni penuh dengan sifat pemurah.



jual ikan pasar malam


Lagi satu kan, pakcik ni jenis prihatin. Saya selalu beli barang dapur biasalah dengan sayur, bawang semua kan. Bila dah sampai gerai dia banyakla kiri kanan nak pegang dengan plastik kiri kanan. Pakcik ni selalu akan bagi satu plastik besar suruh letak segala macam barang saya tu supaya senang nak pegang. Biasalah dia selalu akan panggil Aisyah, ni ambik plastik letak barang kau. haahha lawak pakcik ni semua dibantainya Aishah. Kalau lelaki dia akan panggil Aiman heheheh. Kreatif pakcik ni.

Tapi cara dia tu membuatkan kita senang nak membeli. Tak berkira dan ringan tulang tolong kita walau kalau tak tolong pun sebenarnya takpe tapi sebab dia ni baik dan jujur saya rasa. Lagi satu suka bagi plastik lebih takut air ikan tu menitik jika hanya satu plastik sahaja. Prihatin sungguh. Moga lebih murah rezeki pakcik.



penjual ikan pasar malam



Eh ada pun gambar tisu tu. Ha tengok guna tisu premier lagi. Siap kalau orang tak guna, Aishah tu amik tisu tu lap tangan kau. Jarang benar jumpa peniaga jujur dan baik hati sebegini.

Jika semua peniaga ada sifat begini alangkah bagusnya kan. Moga dilimpahkan rezeki yang mencurah pada pakcik. Dan insyaAllah saya pasti akan jadi pelanggan ikan-ikan pakcik yang setia. 

Friday, July 25, 2014

Ostematrix Bantu Senggugut Teruk Hilang


Sakit senggugut ni memang saya pernah alami juga masa bujang-bujang dulu. Ingat lagi kalau datang masanya, kadang-kadang terpaksa ambil cuti sakit. Sakit memang tak tertahan, pucat lesi rasanya masa tu, serba tak kena. Nak tidur tak boleh, nak buat apa serba tak kena.

Kalau dulu apa yang boleh dibuat adalah hanya tuam abdomen dengan kain yang dibasahkan dengan air suam. Atau kadang-kadang sapu minyak. Tapi benda senggugut ni bukan senang nak hilang macam tu je. Ambil masa juga. 

Untuk membantu mereka yang ada masalah ni, saya syorkan anda cuba tips di bawah.

Tips mengurangkan senggugut/period pain:


�� makan makanan yang tinggi dengan kalsium seperti sayuran segar, susu, keju
�� makan makanan yang tinggi antioksidan. Contoh seperti anggur, tomato, buah ceri.
�� elak daging merah tapi ambil daging putih seperti ikan laut dalam, yang kaya dengan omega 3.
�� gunakan olive oil dalam masakan
�� jauhi kafein
�� minum sekurangnya 6-8 gelas sehari.

Bagaimana ostematrix boleh bantu meredakan senggugut?


�� kandungan kalsium dalam ostematrix membantu seimbangkan muscle tone. Seperti yang kita tahu kekurangan kalsium boleh menyebabkan kekejangan otot. Biasalah semasa senggugut, otot rasa macam ditarik-tarik. Itu yang menyebabkan lagi sakit.
�� magnesium dalam ostematrix dapat membantu mengurangkan cramp semasa senggugut. 

Jom kita tengok bukti yang menunjukkan salah seorang pengguna ostematrix shaklee ni yang ada masalah senggugut/period pain telah kembali ceria setelah masalah senggugutnya hilang.



vitamin period pain



Boleh tengok sini rupanya:


ostemaatrix senggugut



Mahu dapatkan ostematrix ini? Boleh buat order di link di bawah dan nantikan kurier hantar ke pintu rumah anda. Senang sangat!






Mahu dapatkan dengan harga ahli?

Bagaimana mahu menjadi ahli shaklee secara sah?

Anda mahu jadi ahli shaklee dan ingin mengetahui cara daftar shaklee?
Mudah sahaja hanya klik di sini:






** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Wan Fatihanum:
Email: wfatihanum@yahoo.com
H/P no: 019 330 8053
ID Shaklee: 851433
Blog: http://permatacintaku.blogspot.com
Page: https://www.facebook.com/permatacintakublog

Set Berpantang Pilihan Puan Nila


Seronok dengar Puan Nila cerita kisahnya ambil set berpantang shaklee. Hasilnya superb. Bukan sahaja untuk kesihatan diri malah lebih dari tu. Katanya susu badan pun banyak juga. Happy dengar kisahnya yang baru 15 hari berpantang.



set ibu bersalin dan berpantang


Katanya berjaga malam pun tak letih. Biasalah ibu dalam pantang ni kan memang banyak tak cukup tidur. Ingat dulu saya masa bersalin anak pertama dan kedua. Dalam tempoh berpantang sangat menguji kerana bayi taknak tidur malam. Seawal subuh baru nak tidur. Maka si ibu boleh bertukar rupa zombie sebab tak cukup tidur.

Berlainan dengan Puan Nila ni katanya best sebab tak rasa penat. Rahsianya saya pasti sebab dalam set pantang ni ada vitalea iaitu multivitamin. Memang multivitamin boleh bekalkan tenaga pada ibu untuk kekal cergas. Tambahan lagi menyusu badan memanglah ibu kena lebih stamina.

Selain dari tu Puan Nila ada kongsi juga yang susu badan memang banyak kali ni. Yelah badan tak lesu, cergas je maka ibu taklah jadi stress. Tahukah anda yang stress tu boleh effect susu badan? Memang betul sebab jika hati dan perasaan tak tenang, ia boleh kacau hormon. Maka tak hairanlah susu pun makin lama makin merudum. Ia sangat berkait rapat dengan emosi ibu. Sebab tu ibu-ibu jangan stress masa berpantang ni kang tak pasal kena sakit meroyan masa berpantang, ish mintak simpanglah. 

Set bersalin shaklee ni mengandungi 5 produk iaitu;

Vitalea: adalah sejenis multivitamin. Boleh bagi tenaga dan kecergasan pada ibu.

B Complex: sangat membantu melancarkan segala perjalanan darah, urat-urat, dan juga paling utama ia bertindak sebagai agen antistress juga.

Vitamin C: membekalkan khasiat yang sangat baik untuk kulit ibu, mesti nak nampak cantik juga masa berpantang kan?

Zink: bantu cepat pulihkan luka. Memang terbaik untuk luka. Fungsi lain adalah boleh bantu elak masalah keguguran rambut di kalangan ibu berpantang san menyusu.

Ostematrix: bekalan kalsium untuk ibu. Bayangkan ibu sudah kehilangan banyak kalsium semasa mengandung dan menyusu badan. Jangan ambil remeh kerana ia boleh beri kesan jangka panjang pada ibu seperti kerapuhan tulang. Taknaklah ibu tak sihat kan? Tulang kena jaga tau.

Simple je kan set berpantang shaklee ni? Mudah nak bawak ke mana-mana dan paling utama tak bagi kesan pada perut bayi. Dengan kata lain tak usah risau bayi akan cirit kerana ianya tidak panas.Terbaik untuk ibu, baik untuk bayi. 

Mahu dapatkannya, hanya klik link untuk order di bawah. Nanti shaklee Malaysai akan poskan terus ke rumah anda. Happy shopping:)





Mahu dapatkan dengan harga ahli?

Bagaimana mahu menjadi ahli shaklee secara sah?

Anda mahu jadi ahli shaklee dan ingin mengetahui cara daftar shaklee?
Mudah sahaja hanya klik di sini:






** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Wan Fatihanum:
Email: wfatihanum@yahoo.com
H/P no: 019 330 8053
ID Shaklee: 851433
Blog: http://permatacintaku.blogspot.com
Page: https://www.facebook.com/permatacintakublog

Thursday, July 24, 2014

Testimoni: Vivix Buat Mata Berdarah


Vivix buat mata berdarah? Berdarah sebab menangis meleleh mahukan kesan vivix yang terbukti ni.

Kisahnya begini. Saya ni memang amalkan vivix dah sebelum ni. Tapi takde la konsisten sangat, sebab banyak lagi vitamin lain nak makan jadi selang seli sahaja. Tapi bulan ni sempena promo vivix rasa sangat nak cuba konsisten. Sebab nak tengok hasil diri sendiri. Adakah benar boleh jadi cantik? Kulit mulus berseri?

Maka tanpa ragu bermulalah sesi menguji untuk diri sendiri. Setiap hari tak lupa nak ambil vivix. Walau mata nak terpejam sebab mengantuk yang amat tapi demi vivix kugagahkan jua. Semangat lain macam kenapa tah.

Saya ni masalah utama kulit wajah adalah pori yang tak dialu alukan sekitar hidung. Jadi nampak tak sekata lah kulit di situ. Kadang-kadang rasa geram pun ada. Tapi alhamdulillah kena syukur juga sebab tiada masalah jerawat. Saya cuba konsisten ambil vivix ni 2x sehari. Kesannya memang superb lah. Sebab apa? Saya percaya ianya terbukti berkesan sebab ia berpuluh kali ganda lebih baik dari resveretrol (agen antipenuaan terbaik sekarang). Jadi faham sahajalah bagaimana ia bertindak.

Saya tak mahi cerita lanjut tentang vivix tapi korang boleh baca kat sini:


Bila dah cuba konsisten tak sampai sebulan ni memang boleh nampak hasil kulit lebih sekata. Pori atau liang roma yang besar area hidung juga nampaknya semakin mengecil. Kulit terasa lebih lembab. Tiada lagi rasa kering macam dulu. Kalau tak, masalah kekeringan wajah buatkan rasa tak selesa. Kalau pakai bedak pun rasa tak melekap sempurna. Tapi sekarang boleh rasa sendiri. Bila amalkan vivix ni kulit lebih terasa lembutnya terutama bila bangun dari tidur. Memang best lah tak boleh nak bagitau lebih-lebih, korang cubalah sendiri..



kulit cantik ambil vivix



set kulit cantik



Bagi saya sangat penting kita amalkan supplement untuk kesihatan dalaman. Untuk rawat kulit dari dalam. Sebab bila kita dah rawat dari dalam, secara tak langsung terpancar lah kat luar. Biarpun tak secantik miss world tapi kalau dah kulit bersih, muka tetap nampak serinya. Cubalah korang sempena bulan promo ni jangan lepaskan peluang.

Untuk order senang sahaja hanya klik pada link di bawah ini. Nanti ikut arahan selanjutnya dan lepas tu boleh tunggu kurier datang hantar ke rumah anda. Ini adalah penghantaran terus dari shaklee Malaysia ke rumah anda. Mantap bukan?







Mahu dapatkan dengan harga ahli?

Bagaimana mahu menjadi ahli shaklee secara sah?

Anda mahu jadi ahli shaklee dan ingin mengetahui cara daftar shaklee?
Mudah sahaja hanya klik di sini:






** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Wan Fatihanum:
Email: wfatihanum@yahoo.com
H/P no: 019 330 8053
ID Shaklee: 851433
Blog: http://permatacintaku.blogspot.com
Page: https://www.facebook.com/permatacintakublog
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...